Rulltårta med smörkräm!

Att vara ute 2 timmar i naturen får man verkligen massa energi av.
Laga mat, klippa gräset och sedan så fick det bli bakning.
En rulltårta med smörkräm fick det bli idag.
 
 
Rulltårta
 
250 grader ugnstemp
 
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
 
Smörkräm
100 g smör (rumstemp)
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
 
Gör så här!
Blanda först till smörkrämen och låt stå medans ni gör smeten nedan.
 
Blanda ägg och socker poröst.
Blanda mjöl och bakpulver för sig. Vänd sedan ner det i smeten och tillsätt vätskan.
Bred ut smeteen på ett bakplåtspapper i en rulltårtsform.
Grädda mitt i ugen ca 5 minuter
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper.
Låt svalna några minuter, sedan bre på smörkrämen.
Rulla ihop rulltårtan och låt svalna innan servering.
 
Hoppas den kommer smaka
 
Carola

Äppelpaj!

Idag fick det bli en äppelkaka efter middagen.
 
Det är inte allt för ofta då vi är samlade vid middagen men man får passa på när tillfälle ges.
 
Till middag fick det bli lax med skagensås och jag kan nog lova att detta är nog bland de godaste sås som finns
Recept på såsen hittar ni här
 
Sedan fick det bli en:
 
Knäckig äppelpaj
 
50 g smör, smält
3 dl havregryn
½ tsk bakpulver
1 ¾ dl strösocker
1 nypa salt
2 ½ dl vetemjöl
½ dl ljus sirap
 
Fyllning

ca 3 äpplen
1–2 msk strösocker
1 tsk kanel

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop smör, havregryn, bakpulver, strösocker, sirap och mjöl till en smulig deg i en bunke.

2. Skala och skiva äpplena tunt. Lägg dem i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Strö över socker och kanel.

3. Smula degen över äpplena.

4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min eller tills pajen är gyllenbrun. Servera gärna med vaniljsås.

 
 
 
 
Carola
 

Middagstips!

Kyckling med soltorkade tomater
 
Det här behöver du till 4 pers:
 
Smör
600 gram strimlad kyckling
1liten riven schalottenlök
salt & peppar
2 msk tomatpure
3 dl creme fraiche
1/2 dl vispgrädde
1 msk kycklingfond
1 1/2 msk kinesisk soya
2 msk olja från soltorkade tomaterna
100 gram soltorkade tomater
 
Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med smör och fräs löken tills den
blir glansig. Vänd ner den strimlade kycklingen och
stek den klar med salt & peppar.
Vänd ner tomatpure och vänd runt.
Rör ner creme fraiche, grädde, fond och kinesisk soya och låt allt sjuda ihop.
Hacka tomaterna smått och rör der den tillsammans med oljan.
 
Servera med färsk pasta och en sallad.
 
 
Smaklig måltid!
 
Carola