Kanelsnurror!

Kanelsnurror!
 
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl strösocker
0,5 tsk salt
13 dl vetemjöl
175 g rumsvarmt smör
 
Fyllning
175 g rumsvarmt smör
1,5 dl strösocker
2 msk kanel
1 msk ströbröd
 
Pensling
1 ägg
pärlsocker
 
1. Värm upp mjölken i en kastrull till ca 30-35 grader.
Smula jästen i en bunke och rör ut den med mjölken.
2. Blanda i socker och salt i vätskan.
3. Tillsätt nästan allt mjöl och blanda till en deg. Arbeta in det rumsvarma smöret tills allt är välblandat.
4. Täck bunken med en bakduk och låt den jäsa i 45 minuter.
5. Blanda ihop alla ingredienser till fyllningen.
6. Ta upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut degen till en stor rektangel. Bred ut fyllningen och rulla ihop eller skär i längder och gör snurror.
7. Lägg snurrorna på ett bakplåtspapper och låt vila ytterligare 30 minuter under en bakduk.
8. Sätt ugnen på 225 grader
9. Pensla snurrorna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker
10. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter.
 
Hoppas dom kommer att smaka!