Saftig Toscakaka!

Älskar att baka kakor som inte tar så lång tid och som är smidiga att göra men det bästa av 
allt att dom blir goda. 
 
Igår så fick det bli en toscakaka och den gick åt som smör i solsken.
 
Toscakaka
100 gram smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
 
Glasyr
100 gram smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 gram skållad mandelspån
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj formen med matfett, och bröa.
Smält matfettet och låt det svalna.Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen, matfettet och mjölken i smeten. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. 

Förbered glasyren under tiden.

Glasyren: 
Blanda alla ingredienserna i en kastrull.
Värm under försiktig omrörning tills allt blandat sig och tjocknat.
Häll glasyren över kakan och bred ut den.
Lyft upp gallret till mitten av ugnen.
Grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills glasyren fått färg.

Inte väder men ändå så gott!

Idag har det varit riktig sommarvärme och det känns som sommaren har kommit tillbaka
för ett kort besök.
Trots denna värme så blev jag så sugen på soppa.
Tycker egentligen att soppa och grytor är mer passande på en kall och blåsig höst eller vinterdag. 
Men så fick det inte bli idag.
 
Spagettisoppa
 
800 gram blandfärs
1 gul lök
1 st morot
2 klyftor vitlök
3 msk tomatpure
1 1/2 liter vatten
2 köttbuljongstärningar
1 1/2 msk soya
1 burk krossade tomater
1 1/2 msk paprikapulver
1 msk sambal oelek
Salt & peppar
Valfri mängd spagetti
 
(null)
 
Gör så här:
 
Finhacka löken och vitlöken.
Skala och skär moroten i lagon tjocka slantar.
Fräs löken i smör tills den blivit lite glansigt.
Ha sedan i morötterna
Bryn sedan på köttfärsen och ha i tomatpuren.
Fräs färsen så den blir genomstekt.
Ha sedan i vatten, krossade tomaterna och krydda med paprikapulver,
sambal oelek,salt och peppar. 
Sist men inte minst i med spagettin och låt stå och puttra ca 7-10 minuter
Klart att servera med ett gott bröd