Detta behövs:
200 g smör
5 ägg
4 dl strösocker
1 dl kall mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Glasyr:
100 gram smör
200 gram florsocker
1 msk vatten
Strössel till dekoration
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en stor ugnsform på ca 20x30 cm med bakplåtspapper.
Smält smöret och låt svalna
Vispa ägg och socker riktigt poröst.
Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker i en separat skål, vänd ner det i äggvispet varvat med smöret och mjölken.
Fyll formen och grädda i 20-25 minuter.
Känn med en sticka att den kommer ur torr ur kakan.
Låt kakan svalna.
Smält smöret till glasyren, ta av från plattan och vispa ner florsockret. Spä med vattnet tills du har en en krämig glasyr.
Bred glasyren över kakan och strö över strössel över.
Skär kakan i bitar.