Carola Leihed

Ett måste!
Man ska inte sluta när det går som en dans.
Får nog skaffa oss en frys till så alla kakor får plats.
Idag blev det en klassisk Hallongrotta
 
 
 
 
Hallongrottor
ca 20 st
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
200 gram smör

Garnering: 1 dl fast hallonsylt

Gör så här:

Blanda samman de torra ingredienserna i en skål, tärna ner smöret där i och knåda ihop till en deg,
antingen för hand eller i matberedare.
Ställ ugnen på 200 grader.
Låt degen vila i kylskåpet en stund, för då blir den lättare att arbeta med.
Forma degen till runda bollar och lägg i muffinsformar, gör en mindre grop i varje kula och fyll upp med sylt.
Grädda hallongrottorna i mitten på ugnen i ca 10 minuter. 

Ett måste på kakfatet

Idag bjuder jag på............
Som jag lovade så skulle jag bjuda på något nytt gott.
Så det får bli denna smaskiga godisboll
 
Chokladboll

ca 30 st
200 g rumsvarmt smör
8 dl havregryn
3 dl florsocker
1 nypa salt
2 msk kallt kaffe
2  1/2 msk kakao
1/2 dl oboy
50 gram smält mjölkchoklad

Garnering:
150 gram mjölkchoklad
Kokosflingor

Gör så här:
Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämn smet.
Rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen & chokladen och ställ kallt i 1 timme.
Rulla sedan chokladbollarna och ställ in dem i kylen under tiden du smälter chokladen. Rulla dem sedan i chokladen som du låtit svalna, och sedan även i kokosflingor.
Förvara chokladbollarna svallt
(Denna bilden är utan smält choklad)

 

Farligt goda så göm dom väl

Carola

Mycket kalas!
Mycket är det nu men det är så roligt.
Ebba har fyllt 20 och då hade vi kalas för henne och bjöd på egentillverkad smörgåstårta.
 
Nu är det snart Linus tur och då bjuds det på fika.
Så nu bakas det för fulla muggar
Det doftar så gott i hela huset så får man inte röra något än.
Har hunnit med att baka bullar, toffifeegömmor, hallongrottor, chokladbollar, kolagrottor och chokladstop.
 
Bjuder här på recept på denna goding idag så får vi se vad det blir för gott imorgon
 
Toffifeegömmor
 
Ca 30 st
200 g mjukt smör
1 dl socker
4 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
 
Fyllning
1/2 - 1 msk kokosflingor
30 st toffiffee
 
Garnering
Kokosflingor
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Rör smör och socker riktigt smidigt. Blanda mjölet med vanilj och bakpulver,
Rör ner det i smörblandningen.
Forma degen till en rulle.
Låt vila svalt i ca 30 minuter.
Rulla sedan till bollar och lägg dom i pappersformar för småbröd.
Gör sedan en fördjupning med tummen i varje kaka.
Lägg i lite kokos och en toffifee i varje fördjupning.
Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter. Strö på kokos medans kakorna är varma.
 

 
 
 
 
Ha en go kväll!