Carola Leihed

Kräftskiva med bästa vänner
Ja då va kräftskiva 2016 avklarad.
Fixade massa gott hela dagen så när våra underbara
vänner kom 18.30 så kan jag lova att det fans att äta & dricka precis hela kvällen.
Älskar att fixa massa smått och gott
 
Först en välkomsdrink
Vodka
Red Bull
Hallonsoda
Frysta hallon
Krossad is
 
Tilltugg
3 olika fyllda krustader
1) Ädelostmousse
Mosa ädelost i lite grädde tills man får en mjuk kräm
2) Kräftost på tub
3) Camenbertost med hjortronsylt
Lägg en bit ost i varje krustad och in i ugen på 225 grader 7-8 min eller tills osten smält. Ta sedan u ur ugnen och låt svalna. Lägg sedan en lite klick av hjortronsylt på varje och en lite bit päron.
 
Dadlar med med bacon
Linda en halv bacon skiva runt varje dadel och trä en trästicka igenom.
Grilla mitt i ugen på 225 grader ca 15 minuter.
 
Parmalindade grissinipinnar
 
 
 
 
Avslutade med massa olika sorters ostar
 
 
Önskar er en fortsatt trevlig kväll
 
Carola
 
Bullbak!
Första dagen på jobbet efter 4 helt underbara veckor. Massa med energi hade man och det känns riktigt skönt att vara tillbaka igen.
Idag har det verkligen varit höstväder, men för mig gör det inget för hösten kan ju också vara mysig för då kan man göra så mycket roligt inne.
Så idag fick det bli bullbak.
Så nu har vi fikat med en ljummen vaniljbulle och ett glas kall mjölk.
 
 
 
Vaniljbullar
 
50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 1/2 dl socker
1 krm salt
15 dl vetemjöl
 
Fyllning
200 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 dl vaniljsocker
 
Till pensling
1 ägg
pärlsocker
 
Så här gör man:
 
Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37°C.
Rör ut jästen i mjölken.
Häll i socker och salt.
Blanda i nästan allt vetemjöl. Knåda till en smidig deg.
Låt den jäsa till dubbel storlek under en handduk, ca 40 minuter.
Rör ihop fyllningen.
Dela degen i 2 bitar (för 30 st), kavla ut dem till 2 fyrkanter (ca 3 mm tjocka).
Bre fyllningen på fyrkanterna.
Rulla ihop och skiva rullarna i 2 cm tjocka skivor.
Lägg bullskivorna på en bakpappersklädd plåt eller i stora bullformar.
Låt dem jäsa till dubbel storlek, ca 20 minuter.
Sätt ugnen på 225°C.
Pensla bullarna med ägg, strö på pärlsocker.
Grädda bullarna gyllenbruna i 10-12 minuter.
Låt dem svalna på galler.
 
 
Kan det bli bättre en dag som denna?
 
Önskar er en mysig augustikväll
 
Carola
Namngivning!
I lördags var vi på Lennons namngivning.
Det bjöds på massa gott och man fick gosa med denna lilla goding och hans söta syster Noelle
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Carola