Superenkelt!

En enkel dessert som bara tar några minuter att göra.
Det enda som man behöver är:
3 dl vispgrädde
1 msk vaniljsocker
25 st gelehallon
Ha i grädden i en kastrull och ha sedan i gelehallonen.
Rör om på svag värme och rör om tills gelehallonen smält.
 
Ha sedan i portionsglas och ställ svalt i minst 4 timmar.
 
Servera med en kula hallonsorbeglass och hallon
 
 
 
Ha en god kväll!
 
Carola
 

Vilken dag!

Har tyvärr inte varit så aktiv här på ett tag men ibland blir det lite annat att tänka på.
 
Idag har det varit en lugn och mysig alla hjärtans dag som började med frukost på Grand hotell.
Efter det så blev det en lång runda nere vid havet vilket vi verkligen behövde.
 
 
 
 
 
 
Önskar er en trevlig kväll!
 
Carola
 
 
 

Bruna bönor!

Husmanskost är nog det bästa som finns.
Det är bara det att man alltid göra samma enkla mat.
I veckan så gjorde jag bruna böner med stekt fläsk och köttbullar.
 
 
 Skölj bönerna noga i ett durkslag med kallt vatten.
Häll hela paketet i en kastrull med ca 1 1/2 liter kallt vatten.
Låt stå minst 12 timmar
Häll inte av vattnet utan ställ den på plattan och låt det sedan sjuda i ca 1 1/2 timma.
Ha i 1 dl ljus sirap
1 1/2 kork ättiksprit (24%)
Smaka sedan av om ni vill ha det lite sötare så ha bara i lite mer av varje.
Blanda sedan 1 msk potatismjöl i 3 msk kallt vatten och rör om mycket noga så det inte blir klumpar.
Ha det sedan i bönerna och rör om försiktigt.
 
Servera med stekt fläsk och köttbullar.
 
Idag lyxade vi till det med en
 
Ambrosiatårta
 
125 g smör
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
Garneering
3 dl florsocker
3 msk nypressad apelsinsaft eller vatten
Syltade apelsinskal
 
Smörj och bröa en låg, veckad rund form
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker poröst
Tillsätt mjöl, bakpulver och matfett.
Häll smeten i formen
Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 25 minuter.
Stjälp upp den efter en liten stund och låt den kallna.
Blanda forsocker och apelsinsaften.
Bred sedan glasyren över hela kaka. Strö sedan på apelsinskalen.
 
 
 
Riktigt gott och väldigt lätt att göra.
 
 
Carola