Carola Leihed

Kyckling Suprise!
 Ikväll fick det bli en gammal favorit i repris.
 
Kycklingpanna suprise
 
Ca 600 g kycklingfilé
2 tsk currypasta
1 gul lök (finhackad)
2 st vitlöksklyftor (skivade)
1 burk kokosmjölk
1 msk kycklingfond
3 msk mangochutney
1 burk skivade bamuskott
1 dl cashernötter
1 näve rucolasallad
 
Skär kycklingen i mindre bitar och bryn dem.
Ha sedan på en skvätt soya
Tillsätt currypasta, lök & vitlöken.
Häll sedan över kokosmjölken och tillsätt fonden och mangochutney
låt detta sedan sjuda under lock ca 15 minuter.
Blanda sedan ner den avrunna bambuskotten, rucolasalladen och nötterna.
Servera med ris och en sallad
 
 
                                                                                                                                                                         GILLA
Massa vitaminer!
Inhandlat massa frukter så man får i sig massa c-vitaminer.
Gjorde en smarrig fruktsallad av:
1 banan
1 äpple
1 mango
3 passionsfrukt
Vindruvor
Färska hallon
Färska blåbär
2 apelsiner
Grädde
Mascarponeost som ni blandar i lite vaniljsocker och lite rivet skal från en lime.
Ha i allt i en stor skål och blanda runt allt.
Pressa ner saften från en apelsin samt 3 msk koncentrerad nektar juice.
Ha upp i portionsglas
Toppa med lättvispad grädde och en klick med mascarponeost
 
 
Varma mackor!
Ikväll så fick man lite barndoms minnen tillbaka!
Något som vi i min familj åt en del när jag va lite och som jag ikväll blev så sugen på.
Varma mackor, en med ananas & skinka och en med svampstuvning
 
 
1:a mackan med ananas
Bre lite smör på en formfranska
1 skiva rökt skinka
1 st ananasring
och riven ost
 
2:a mackan är med svampstuvning
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 burk svamp
soya
vitpeppar
Smält först smöret i en kastrull
Ha sedan i mjölet och rör ihop. Ha sedan i svampen med lite av spadet
Krydda med lite vitpeppar och en skvätt soya så den får lite färg.
Ta en formfranska och ha sedan på stuvningen och lite riven ost.
 
Sätt ugnen på 225 grader och grädda ca 10 min eller tills osten fått färg.
 
Hoppas det ska smaka