Carola Leihed

Stolt!
Jaha då va det fredag igen och som alltid så går veckorna sjukt fort.
Idag var jag & Ebba och hälsade på lilla Daisy ochn alla hennes söta syskon.
Här är några av valparna!
 
 
 
 
 
 
 
En stolt mamma över sina små söta stjärnor.
 
 
Ha en underbar fredag!
 
Carola
Härlig doft!
Huset städat och det doftar rent i hela huset.
Blommor fixade hos Lilla Torgs Blommor.
Massa fint har det kommit in och det fick bli en kvist av vit Amaryllis.
 Det hade även börjat komma härligt doftande hyasinter som jag snart måste dit och köpa.
 
 

 Kvällens middag blev Biffstoganoff med ris.
Ett hett tips till helgens meny!
 
4 pers

800 gram lövbiff
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/ 2 msk paprikapulver
6 dl vatten
3 msk oxfond
3 msk tomatpure
1/2 msk kinesisk soya
2 msk chilisås
1 msk dijonsenap
2 1/2 dl grädde
maizenaredning

Gör så här :
Strimla lövbiffen först på bredden till strimlor. Fin hacka löken och vitlöken.
Fräs löken / vitlöken och biffen tills de fått fin färg i en gryta. Krydda med paprikapulver. Rör ner tomatpure, dijonsenap , oxfond & soya, chilisås och rör om, tillsätt vattnet och låt sjuda på svag värme i 2 timmar sedan tillsätter du grädden. Låt sjuda upp och red av med lite maizena -sjud ett par minuter.

Serveras med ris & sallad

 
Smaklig spis!
 
Carola
Testa detta!
Nu är förberedelserna i full gång!
Om 1 vecka så fyller min älskade Ebba 18 och det kommer att bli mycket kalas.
Maten ska planeras och nu sitter jag och kollar på vad man kan hitta på att bjuda på.
 
Ikväll blev det ännu ett nytt recept och som va både gott och enkelt att göra.
 
 
 
För er som vill testa detta så kommer receptet här.
 
Carolas Kycklinggratäng!

500 g kycklingfilé
Smör
1 / 2 finriven gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
3 dl grädde
3 dl creme fraiche
1 msk chilisås
1 tsk tomatpure
1 tsk torkad oregano
2 msk finhackad färsk basilika

Toppa med riven grevéost

Servera med kokt ris

Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader,

Skär kycklingen ich lagom stora bitar
Stek kycklingenoch lägg i en ugnssäker form. Hetta upp en kastrull med en klick smör, och fräs snabbt den rivna löken och pressade vitlöken.
Vänd ner creme fraiche, grädde, oregano, tomatpure , chilisås och den finhackade basilikan och låt koka upp. Häll över den heta såsen över kycklingen. Riv över ost och strö över yterligare lite oregano på toppen.
Ställ in i ugnen i cirka 15- 20 minuter. Tills gratängen fått fin färg.

Servera med sallad & ris.

Carola