Drömgod cheescake!

Älskar man choklad så älskar man denna.
 
Självklart så kommer receptet här!
 
Drömgod Cheescake!
 
200 gram riven mjölkchoklad
1/2 paket digestivkex
30- 50 gram smör
3 äggulor
3 äggvitor
1 dl socker
300 gram philadelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde
 
Tryffel
200 gram mjölkchoklad
1/2 dl grädde
3 msk smör

Topping
Valfritt godis + choklad
 
Gör så här:
Börja med botten till cheescake, ungefär halva degestivpaketet lite drygt.
Banka eller mixa det till smulor. 
Smält sedan smöret och rör ihop med kexen som du sedan plattar ut i en rund springform med avtagbara kanter.
Ställ sedan svalt medan du börjar med själva cheescaken. 
Riv sedan chokladen smått och ta fram 3 olika skålar, dela äggulan och äggvitan i olika skålar. Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaost med äggulorna. Vispa sedan äggvitorna till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp o ner då är den klar.
Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och chokladen ner i grädden. Sedan vänder ni ner allt i samma skål som grädden. 
Sedan häller ni i smeten i formen ich ställ in i frysen.
Nu kan ni starta med att göra den mjuka chokladtryfflen.
Sjud upp grädden och smöret, bryt ner chokladen och ta bort från värmen. Rör om tills allt smält och tills det fått en blank chokladtryffel.
Låt svalna något innan du lägger över den på tårtan. 
Låt stå minst 5 timmar i frysen.
Ta fram ca 20 minuter innan servering.
Toppa sedan med valfritt godis och choklad.
 
 
Hoppas den kommer smaka!
 

Lättlagad Kycklinggratäng!

Älskar maträtter som är enkla och som går snabbt att tillaga.
 
Kycklinggratäng med soltorkade tomater!
 
Detta behöver du:
4 pers
 
4 st kycklingfiler
10 st soltorkade tomater i olja
1 st vitlöksklyfta
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad oregano
1 st chilifrukt 
2 dl kycklingbuljong
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl finriven permesanost
 
Gör så här:
 
Värm ugnen till 180 grader, varmluft
Fräs på kycklingen på medelvärme tills den fått fin färg runt om ca 5 minuter.
Salta & peppra kycklingen och lägg sedan i en ugnsäker form.
Strimla dem soltorkade tomatern, skala och hacka vitlöken och finhacka chilin.
Fräs sedan tomaterna, vitlöken och chilin i ca 2 minuter.
Krydda med timjan och oregano och sedan i med buljongen. Tillsätt sedan grädden och permesanosten.
Låt sjuda försiktigt tills osten smälter,
Häll sedan såsen över kycklingen och in i ugnen i ca 15 minuter.
Servera med pasta eller ris