En kaka som inte är så jätte vanlig men som är en av mina favoriter är Jitterbuggare.
Den är inte värdens enklaste att göra men ett måste på kakfaten.

Jitterbuggare
Mördeg:
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g smör
1 äggula
Fyllning:
1-2 äggvitor
1 dl socker
Gör så här:
Arbeta samman mjöl socker smör och ägg gula till en deg, lägg in degen i kylen ca 30 minuter.
Vispa äggvita till hårt skum och tillsätt socker under fortsätt vispning.
Dela mördegen i två delar och kavla varje del till drygt 0,5 cm tjock rektangel, 16×30 cm.
Bredd på hälften av fyllningen på vardera och rulla ihop den som två rulltårtor.
Lägg dem på en skärbräda och ställ kallt en stund.
Skär i ca 1 cm tjocka skivor.
Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt.
Grädda i 175 °, 12 till 15 minuter.
Smaskigt!
Carola