Klassiker!

En kaka som inte är så jätte vanlig men som är en av mina favoriter är Jitterbuggare.
Den är inte värdens enklaste att göra men ett måste på kakfaten.
(null)
 
Jitterbuggare
Mördeg:
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl socker 
200 g smör
1 äggula
Fyllning:
1-2 äggvitor
1 dl socker
Gör så här:
Arbeta samman mjöl socker smör och ägg gula till en deg, lägg in degen i kylen ca 30 minuter. 
Vispa äggvita till hårt skum och tillsätt socker under fortsätt vispning. 
Dela mördegen i två delar och kavla varje del till drygt 0,5 cm tjock rektangel, 16×30 cm. 
Bredd på hälften av fyllningen på vardera och rulla ihop den som två rulltårtor. 
Lägg dem på en skärbräda och ställ kallt en stund. 
Skär i ca 1 cm tjocka skivor. 
Lägg kakorna på bakpappersklädd plåt. 
Grädda i 175 °, 12 till 15 minuter.
Smaskigt! 
Carola

Kommentera inlägget här :