Kladdkakekaka!
75 g smör150 g mörk choklad
2 st ägg
1 1/2 dl strösocker
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 dl vetemjöl
Så här gör man!
Smält smör i en kastrull på svag värme.
Ta bort från värmen och lägg i chokladen (gärna i mindre bitar) och rör då och då så att chokladen smälter.
Rör till en jämn och fin chokladsmet.
Knäck äggen i en bunke och tillsätt strösocker. Vispa med elvisp till en ljus och fluffig smet.
Tillsätt kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vispa till en jämn smet.
Tillsätt vetemjölet och den smälta choklad- och smörblandningen. Vispa eller rör snabbt ihop till en jämn smet. (Rör/vispa inte längre tid än att det är blandat.)
Tänk på att inte gräva med decilitermått i mjölpåsen eftersom mjölet då packas och man tar för mycket vilket leder till torra kakor. Häll istället upp mjölet i litermått eller väg det.
Klicka ut smeten på bakplåtspapper. Tänk på att ha ganska mycket avstånd mellan eftersom kakorna flyter ut.
Till en plåt på 30x40 cm rekommenderar jag att ha 4x3 = 12 kakor.
