Den perfekta höstefterrätten!

Är man sugen på att testa något annat än äppelpaj så är detta det perfekta alternativet.
 
Ugnsäpplen med rosemarin

4–6 portioner

Detta behöver man

4 äpplen
2 tsk kanel
1 krm malen muskot
4 msk råsocker
1 dl strösocker
50 g smör
1/2 dl vatten
50 g mandelspån
2 kvistar färsk rosmarin

Så här gör man:

  1. Sätt ugnen på 250°. Smöra en ugnsform med smör.
  2. Dela äpplena på mitten och gröp ur kärnorna och lägg dem med snittytan uppåt i en ugnsform.
  3. Strö över kanel, muskot, råströsocker och strösocker.
  4. Klicka ut smöret över äpplena och häll på vatten. Strö över mandelspånen och lägg i kvistar av rosmarin.
  5. Ställ formen i mitten av ugnen och sänk värmen till 150°. Grädda i 50–55 minuter.
  6. Rör om i formen då och då så äpplena inte bränner fast.
  7. Ta ut äpplena och servera dem ljumma med vaniljsås eller lite vaniljglass.
 

Kommentera inlägget här :