Sensommar när den är som bäst!

Sommaren blir bara längre och längre och man bara längtar tills man kan
stå inne och baka och laga massa gott.
 
Men nu njuter vi varenda sekund av denna värme och det fina väder vi har.
Igår var vi nere på klipporna och åt.
Tänk att det smakar så mycket godare när man har denna utsikt
 
 
 
Men idag blev jag tvungen att baka en banankaka.
Så doften är så det börjar klia ännu mer i fingrarna att man vill börja baka.
 
 
 
Banan & Chokladkaka
 
1 dl strösocker
2 dl florsocker
150 g smör, mjukt
3 st mogna bananer
2 st ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk malen kanel
1/2 dl chokladknappar
  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Vispa strösocker, florsocker och smör poröst och krämigt.
  3. Mixa banan och blanda i smeten, tillsätt ägg.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i smeten och avsluta med att även vända ner chokladknapparna.
  5. Fyll en smord och bröad kakform (24 cm i diameter med löstagbara kanter).
  6. Gräddas mitt i ugnen, i cirka 45 minuter.
Mums va gott detta ska bli till kvällskaffet.
 
Carola