Carola Leihed

Smak av 70 talet
Idag har man varit så där duktig som man måste vara ibland.
Tvättat, städat, handlat och myst med hela familjen.
 
Till middag så fick det bli en mycket god gryta som var första men absolut inte sista gången vi gjorde.
 
Höstgryta med Fläskfilé
 
1 1/2 fläskfile
2 paket bacon
Ca 10 st champinjoner
1 rödlök
Smör att steka i
  3dl crème fraiche
4 dl grädde
2 msk kinesisk soja
1 köttbuljongtärning
  3tsk tomatpuré
2 tsk sambal oelek
Salt, peppar
 
Så här gör man:
 
Skär fläskfilén i tunna skivor.
Strimla bacon.
Finhacka löken.
Dela champinjonerna i mindre bitar om de är stora.
Bryn fläskfilén på hög värme i en stekgryta. Lägg fläskfilén åt sidan medan du fräser bacon,
lök och champinjoner.
Lägg ner fläskfilén igen och tillsätt crème fraiche, vispgrädde, soja, buljongtärning,
tomatpuré och sambal oelek.
Låt puttra tills fläskfilén är är helt klar, ca 10 minuter.
 Smaka av med salt och peppar.
 
 
 Till efterrätt fick det bli en gammal goding
 
 
Smaklig måltid!
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress