Tips inför helgen!

Ja då har snart onsdagen gått och en dag närmare helg.
Krafterna har sakta börjat komma och efter lördagens tjejmys så fick man massa energi.
 
Har ni inte klart vad som ska serveras för mat till helgen så vill jag tipsa er om denna goda kycklingrätt.
 
 
Het kyckling med ajvar!
 
5 stora kyckling fileer
smör
salt & peppar
2 1/2 vispgrädde
2 1/2 dl creme fraiche
2 msk konc. kycklingfond
1 dl ajvar ( ev mer för hetta)
1 nypa socker
salt & peppar
1 dl riven ost
ruccola

Serveras med ris eller couscous

Gör så här:
Ställ ugnen på 220 grader. Dela fileerna till mindre bitar och smörstek dem i salt och peppar.
När de är genomstekta lägg dem i botten på en ugnssäker form.

Värm upp en kastrull med grädde, creme fraiche, fond, ajvar & en nypa socker. Låt det sjuda upp och smaka av med salt & peppar.Häll över kycklingen, riv över ost och ställ in i mitten av ugnen och gratinera en 15 minuter eller tills gratängen fått en vacker färg.

Strö över ruccola innan servering

 
Hoppas ni kommer att gilla den.
 
Carola
a n n i k a

Gott!