Idag fick det bli en äppelkaka efter middagen.
Det är inte allt för ofta då vi är samlade vid middagen men man får passa på när tillfälle ges.
Till middag fick det bli lax med skagensås och jag kan nog lova att detta är nog bland de godaste sås som finns
Recept på såsen hittar ni här
Sedan fick det bli en:
Knäckig äppelpaj
50 g smör, smält
3 dl havregryn
½ tsk bakpulver
1 ¾ dl strösocker
1 nypa salt
2 ½ dl vetemjöl
½ dl ljus sirap
3 dl havregryn
½ tsk bakpulver
1 ¾ dl strösocker
1 nypa salt
2 ½ dl vetemjöl
½ dl ljus sirap
Fyllning
ca 3 äpplen
1–2 msk strösocker
1 tsk kanel
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Rör ihop smör, havregryn, bakpulver, strösocker, sirap och mjöl till en smulig deg i en bunke.
2. Skala och skiva äpplena tunt. Lägg dem i en smord pajform, ca 24 cm i diameter. Strö över socker och kanel.
3. Smula degen över äpplena.
4. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min eller tills pajen är gyllenbrun. Servera gärna med vaniljsås.



Carola
gott!
skriven