Rabarbermuffins med vit choklad

Detta behöver man:
200 g rabarber skuret i bitar + 1 msk strösocker + 1 msk vetemjöl
150 g smör
2,25 dl mjölk
3 ägg
3,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
5,25 dl vetemjöl
skal och saft från 2 citroner
100 g vit choklad
Så här gör man:
- Sätt ugnen på 200 grader (över- och undervärme) och fördela muffinsformar i en muffinsplåt.
- Blanda ihop rabarberbitar med strösocker och vetemjöl i en skål. Detta behöver göras dels för att bryta av syran i rabarbern men också för att vetemjölet gör att alla rabarberbitar inte sjunker ner till botten på muffinsformarna.
- Smält smöret på medelvärme i en kastrull. Tillsätt därefter mjölken i kastrullen, rör om och ta bort kastrullen från värmen. Ställ kastrullen åt sidan medan du förbereder resten av smeten.
- I en bunke vispar du ihop ägg och strösocker riktigt vitt och pösigt med elvisp. Sikta ner vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Vänd försiktigt ihop till en jämn och väldigt tjock smet med slickepott.
- Riv ner det yttersta skalet på citronerna. Dela dem på två och pressa även ner saften i bunken. Häll till sist ner smörmjölken och vänd sedan försiktigt ihop till en jämn smet.
- Grovhacka den vita chokladen och ha i det i smeten tillsammans med rabarberbitarna. Vänd försiktigt ihop till en jämn smet med slickepott tills allt fördelat sig jämnt i smeten.
- Fördela smeten i formarna men fyll dem endast med 2/3 smet. Det kommer att bli smet över, spara det och gör fler muffins när första plåten gräddats klart.
- Grädda dina rabarbermuffins i mitten av ugnen i ca 20-25 min.
- Låt svalna helt och hållet innan servering.