Smaskigt!

Vardagslyx när man träffar goa tjejer och äter massa gott, pratar om allt som vi bara tjejer kan göra.
 
 
 

Enkla middagstips!

Alltid lika uppskattat med pasta och bacon. 
Att komma hem från jobbet och sedan ställa sig och laga mat är ju inte alltid så kul och att sedan komma på vad man ska äta är ju inte alltid så lätt, och så vill man ju gärna att det ska gå fort också.
 
Så tipsar här om en middag som kanske passar någon dag denna veckan.
 
 
Så här tillagar jag denna rätt
 
1 stort paket färdig tärnad bacon
1 st purjolök
10 st champinjoner
5 dl creme fraiche
svartpeppar
 
Stek baconen knaprigt och häll sedan det i ett durkslag så fettet får rinna av.
Skiva purjolöken och champinjonerna i lagom tunna skivor
Bryn på detta tills champinjonerna blir lagom mjuka.
Ha sedan i baconen i svampblandningen och sedan i med creme fraichen
Sedan i med en skvätt soya så det får en fin gyllene brun färg.
 
Servera med färsk pasta.

Bästa starten på dagen!

Man har ju ofta vännerna på middag på fredagar eller lördagar!
Men idag så bjöd vi vänner på frukost istället. 
Vilket var väldigt uppskattat!
 
 
 
1 kg upptinade jordgubbar
2 nävar med färsk spenatblad
2 dl havremjölk
Mixa ihop allt och det är klart att serveras
 
 
Rågbröd
 
125 g rågkross
1 dl torkad rabarber
1 dl linfrö
1/2 dl solrosfrön
1 msk bikarbonat
2 tsk salt
1 dl mörk sirap
1/2 dl vetekli
6 1/2 dl rågsikt
6 dl vetemjöl
1 liter filmjölk
 
Sätt ugnen på 150 grader
Blanda ihop alla torra ingredienser
Ha sedan i sirapo filmjölken
Blanda ihop väl.
 
Skrynkla ihop bakplåtspapper och täck i brödformarna så slipper man smöra så undviker man att brödet fastnar.
 
Ös sedan ner i 2 brödformar.
Sätt in mitten av ugnen i 75 minuter
 
Serveras ljummet