Saftig Toscakaka!

Älskar att baka kakor som inte tar så lång tid och som är smidiga att göra men det bästa av 
allt att dom blir goda. 
 
Igår så fick det bli en toscakaka och den gick åt som smör i solsken.
 
Toscakaka
100 gram smör
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl mjölk
 
Glasyr
100 gram smör
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 gram skållad mandelspån
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj formen med matfett, och bröa.
Smält matfettet och låt det svalna.Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen, matfettet och mjölken i smeten. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. 

Förbered glasyren under tiden.

Glasyren: 
Blanda alla ingredienserna i en kastrull.
Värm under försiktig omrörning tills allt blandat sig och tjocknat.
Häll glasyren över kakan och bred ut den.
Lyft upp gallret till mitten av ugnen.
Grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills glasyren fått färg.

Kommentera inlägget här :