Koreansk gurksallad

 
Koreansk gurksallad
 
Detta behöver du:
 
1 st gurka
1 tsk salt
1 msk strösocker
1/2 kruka gräslök
1 msk risvinäger eller vitvinsvinäger
2 tsk chilipulver
1 tsk sesamolja
1 msk rostade sesamfrön
 
Gör så här! 
 
Skiva gurkan tunt och blanda den med salt och socker
Hacka gräslöken 
Blanda risvinägern med chilipulver, sesamolja, sesamfrön, gräslöken och gurkan.
Låt stå några timmar innan servering
 
 

Gott till det mesta!

Vill man bara ha lite extra piff till korven, salladen eller till köttbiten,
så kan jag varmt rekommendera detta tillbehöret 
 
Krispig osttopping
 
2 dl grovriven cheddarost
2 msk färsk persilja
2 dl rostad lök
 
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg den rivna osten på en plåt med bakplåtspapper och bred ut osten.
Grädda mitt i ugnen ca 5-10 eller tills osten fått en gyllenbrun färg 
Ta ut och låt svalna
Bryt sedan ner osten i lagom stora smulor och blanda sedan ner finhackad persilja och den rostade löken
Klar att servera!
 
(null)
 
 
 

Baka baka liten kaka

Men så god och det bästa, men så enkel.
 
 
Spröda sockerringar
 
Detta behövs:
4 plattor smördeg
Äggvita
Pärlsocker
 
Gör så här: 
Sätt ugnen på 200 grader
Kavla ut varje platta till ca 1/2 cm 
Ta med ett runt mått ut kakor.
Det blir ca 7 kakor på varje platta.
Lägg dom på ett bakplåtspapper
Pensla med äggvita och strö på pärlsocker.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-15 minuter. Kakorna ska få en gyllenbrun färg
Låt svalna på plåten.
Perfekta att frysa in
 
Hoppas ni kommer gilla dom