Såååååå god!

Het kycklinggryta
 
 
Det här behöver du : 

700 g kycklingfile
2 msk kinesisk soja
1 gul lök
200 g champinjoner
2 msk riven ingefära
3 dl vatten
2 dl vispgrädde
3 msk kalvfond
smör
3 tsk rödvinbärsgele
1 tsk sambal oelek
maizena
salt & peppar

Gör så här:
Strimla kycklingköttet och blanda det med soja. Skala och hacka löken, och dela svampen. Fräs kycklingen, löken och svampen i smör. Salta, peppra och lägg över det i en gryta. Tillsätt ingefära. Häll över vatten och fond och låt grytan sjuda 10 min. Rör ner gelé, sambal oelek och grädde red av grytan med maizena. Låt sjuda ytterligare några minuter innan servering.

Serveras med pressad potatis.

Köttfärspaj!

Ikäll fick det bli en köttfärspaj med sallad.
Jag verkligen älskar paj då det finns massa gott att blanda i.
 
 
 
Frasig köttfärspaj!
 

3 dl vetemjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten
1/2 tsk salt

Fyllningen :
600 gram köttfärs
smör
1/2 riven gullök
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk torkad timjan
2 tsk samba olek
2 msk oxfond
2 msk stark chilisås
2 dl creme fraiche
100 gram philadelphiaost
1 tsk salt

2 dl riven ost + 1/2 dl creme fraiche

Gör så här :

Ställ ugnen på 225 grader.
Nyp ihop pajdegen och kavla ut i pajformen, nagga med en gaffel och förgrädda i 10 minuter. Värm upp en panna och fräs finhackad lök och vitlök glasigt i smöret. Pudra ner timjanen och  vänd om , rör ner färsen och fräs tills den är klar, vänd ner fond, samba olek och chilisås ( Mer eller mindre efter smak )  vänd ner creme fraiche, och philadelphiaost. Smaka av med salt och peppar, innan du fyller pajskalet med fyllningen. Rör ihop ost med creme fraîche och fördela ut över fyllningen. Grädda i cirka 20 minuter eller tills pajen fått en fin färg.

Klar att serveras!

Värmande god soppa!

När det är regn o rusk ute så passar det bra med en rykande varm soppa. 
Så ikväll blev det Fisksoppa. 
Givetvis bjuder jag på receptet
Detta behöver du:
1 st gul lök
1 msk olivolja
3 st morötter 
4 msk hummerfond
1 msk tomatpuré 
7 dl vatten
1 kruka färsk dill
10 körsbärstomater 
300 g torsk o lax
Salt +lite cayennepeppar 
2 dl vispgrädde 
100 g räkor
Gör så här:
Skala morötterna och löken till tärningar 
Fräs det sedan i olivoljan en liten stund. 
Häll sedan i tomatpuré, hummerfond, dill och vatten.
Låt sjuda i 10 minuter
Vänd sedan ner fisktärningarna och låt det sjuda 5-7 minuter så fisken blir genomkokt.
Ha sedan i grädden och smaksätt med salt och cayennepeppar. 
Ha sist i räkorna och ta bort grytan från spisen. 
Serveras genast och ihop med ett gott bröd. 

(null)