Om man gillar lakrits!

Om man vill göra något riktigt gott till dessert men tiden inte räcker till så är detta inte bara gott utan även så snabbt och enkelt att göra.
 
 
Här kommer receptet!
 
Lakritscheescake 
 
150 g Philadelphiaost (naturell)
3-4 msk florsocker
2 tsk lakritspulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl vispgrädde
 
Crunch
ca 6 st Digestivekex (mortlade)
 
Halloncoulis
150 g frysta hallon - som ska tinas upp
2 tsk florsocker
 
Topping
Saltlakritsströssel
Citronmeliss
 
Gör så här:
Lakritscheescake
1) Krossa digistivekexen med en mortel till fina smulor, gärna med lite grövre bitar också. Strö på lite lakritspulver bara för att få lite smak. (detta är endast om man vill ha lite mer smak på kexen).
 
Lakritscheescake
1) Vispa samman Philadelphiaosten, florsocker, vaniljsocker och lakritspulver med elvisp till en slät fin kräm.
2) Tillsätt sedan grädden i smeten och vispa sedan ihop till en tjock härlig konsistens uppstår.
3) Fyll upp cheescakesmeten i en spritspåse
4) Ställ sedan smeten i kylen fram till servering.
 
Halloncoulis
1) Se till att hallonen har tinat
2) Passera dem genom en sil och tillsätt samtidigt florsockret pressas genom silen.
3) Använd en skedoch tryck ur all saft. Pressa och tryck fram och tillbaka i silen.(eftersom man tillsätter florsocker rakt ner på hallonen så blir det inga klumpar av plorsockret när halloncoulisen är klar).
4) Släng bort kärnorna som samlats i silen.
 
Montera desserten
1) Fördela ut digistivekexen i botten på portionsglas
2) Spritsa ut en lagom mängd fluffig lakritsfyllning
3) Skeda över lite halloncoulis och salt lakritsströssel
4) Avsluta med citronmeliss.
 
Hoppas den kommer att smaka.
 

Kommentera inlägget här :