Firat mamma!

När mamma fyller år så samlade vi barn, barnbarn, barnbarnsbarn, svärson och svärdotter. 
Mycket god mat på en av Halmstads bästa 
restauranger 

(null)


Alltid skönt att ha i frysen!

Det bästa jag vet är att alttid ha massa olika kakor i frysen. 
När man kommer hem till oss så ska det alltid finnas något till fikat. 
En av de kakor jag gillar bäst är 
Saltalakritssnittar så här bjuder jag er på receptet,
 
 
Saltalakritssnittar 
 
12 saltlakritskarameller (turkisk peppar)
100 g mjölkchoklad
100 g smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2,25 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
 
Gör så här:
:Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
Mortla karamellerna till grova bitar.
Grovhacka mjölkchokladen
Vispa ihop smör, strösocker och sirap till en krämig smet.
Ha sedan i vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, chokladen och saltlakrits.
Arbeta snabbt ihop tills det blir en deg.
Dela degen och rulla till två längder.
Placera längderna på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite lätt med en gaffel.
Grädda längderna i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
Låt dem svalna lite innan du skär varje längd på snedden i 10 bitar vardera.
 

En dessert som passar alla!

Ja alla som älskar choklad vill säga.
Denna chokladfondat är så god men också så mäktig.
 
 
Chokladfondant med hallon och vaniljglass
 
Du behöver:
100 g smör
150 g mörk choklad
2 ägg
2 äggulor
0,5 dl strösocker
2 msk vetemjöl
smör, till formarna
 
Så här gör man:
Smält smöret i en kastrull och ta den från värmen
Bryt choklade i bitar och låt dem smälta i smöret.
Vispa ihop ägg och äggulor samt socker i en bunke. 
Vispa även i mjölet och blanda sedan ner chokladen & smörblandningen.
Rör tills det blir en slät och blank kräm.
Smöra 4 st ugnsfastaportionsformar.
Socka dem istället för att mjöla så blir ytan blank och fin.
Fördela smeten i formarna. Fram till hit kan man förbereda.
Sätt ugnen på 225 grader och sätt in formarna i ugnen. 
Nu gäller det att passa noga, de ska vara mjuka i mitten så att den goda chokladkrämen rinner ut när man sätter gaffeln i den, men den får inte vara för lös så att den tappar formen.
Servera med en kula glass och hallonsås.