Ätbara formar!

Denna helgen har vi haft full rulle.
Daisy har haft en kompis som sovit över och det gick hur bra som helst.
 
 
Men nu är det en ny vecka och som vanligt fullt ös.
Idag fick jag vara extra duktig, frostade av frysen som va stort behov av. Så nu kan man baka lite till och fylla upp med lite nytt.
Under tiden så bakade jag blåbärsmuffins.
Färgen blev lite knepig men jag har istället för vaniljsocker haft i blåbärspulver.
Ser giftiga ut men dom blev super goda.
 
 
 
Formarna va ätbara så här gick inget till spill.
 
Till middag ikväll fick det bli potatismos med baconlindad winerkorv
 
 
Nu tackar jag för mig!
 
Carola

Aptitretare!

Idag var det först dags för något super duper viktigt,
Mamografi.
Inte det roligaste man kan göra men ack så viktigt.
Nu är det bara att vänta på att få det bästa resultatet.
 
Älskar fredagar!
 
Slutar tidigt och man kommer hem och huset är städat och man kan börja fixa lite gott till kvällen.
 
Började med en liten aptitretare
 
 
 
Smördegssnurror med ädelost och en kall öl kan inte börja fredagen bättre.
 
Mosa gräddädelost o bred på det på smördegsplattorna. Skär sedan i remsor och snurra sedan ihop dom
Grädda mitt i ugnen 20 minuter på 200 grader.
 
Önskar er alla en mysig fredag
 
Carola

Bättre sent än aldrig!

Jaha då va snart söndagen slut och denna helgen har varit en händelserik helg. Det är inte ofta jag är glad att helgen är över så man kan se fram mot en ny orörd vecka  och en ny helg.
 
Idag har min mamma varit här och bättre sent än aldrig så har vi firat vår lilla jul.
Men som tur va så slapp både hon och vi julmaten utan det fick bli lax istället.
 
 
 
Lax med smak av citron

4 portioner:
4 bitar lax
1 finhackad gullök
smör
2 1/2 dl creme fraiche
3 msk konc. hummerfond
2 1/2 dl vispgrädde
skalet av 1 citron
1 – 2 msk pressad citronsaft
1 knippe finhackad dill
salt & peppar

Garnering :
2 dl riven cheddarost
kräftstjärtar , citronskivor & färsk dill

Serveras med pressad potatis

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, lägg laxfilen i en ugnssäker form.
Finhacka löken och fräs den mjuk i smör, rör ner alla ingredienser till såsen & vispa ihop medan den sjuder ett par minuter. Häll över laxen och riv över ost. Ställ in i mitten på ugnen i 25 minuter eller tills laxen är klar. Dekorera med kräftstjärtar, dill & citron

Klar att serveras.

Till efterrätt bjöds det på

Choklad & vaniljpannacotta

Choklad
3 dl vispgrädde
100 g mjölkchoklad
1 st gelantinblad
 
Vanilj
3 dl vispgrädde
100 gram vitchoklad
1 st vaniljstång
1 st gelantinblad
 
 
Så här gör man:
 
Lägg gelantinbladet i en skål med kallt vatten
Värm sedan grädde och ha i chokladen så att chokladen smälter.
Pressa sedan ut bladet rejält och ha det i chokladen o grädden och rör om så allt är blandat och smält ihop.
Gör vaniljpannacottan på samma sätt fast skapa ur vaniljstången och har det i grädden med vaniljstången så den får sjuda med ett litet tag.
 
Ha det i dessertskålar och låt stå i kylen minst 6 timmar
Toppa med färska hallon, passionsfrukt och hackad dajm
Om ni gör den i två lager så gör den på 2 dagar.
 
 
 
Ha en skön söndag!
 
Carola