Godaste tårtan jag ätit!

Årets midsommartårta!
Ja det va nog bland den godaste jag ätit och den kommer jag garanterat göra fler gånger.
 
Pavlova
 
Maräng:
3 äggvitor
1/2 tsk ättiksprit (12%)
2 1/2 dl florsocker
100 g mandelmassa
 
Fyllning: 
2 1/2 dl grädde
1 1/2 dl creme fraiche
1 vaniljstång
4 msk florsocker
 
Topping:
125 g blåbär
125 g hallon
250 g färska jordgubbar
florsocker till pudring
 
Så här gör man:
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Vispa äggvita och ättika med hälften av florsockret till ett fast skum. Fortsätt och vispa medan 
du häller i resterande florsockret och vispa tills du får en slät och fast maräng. 
3. Riv mandelmassan på den grova sidan av rivjärnet och vänd ner i marängen.
4. Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt till en cirkel på ca 25-35 cm i diameter.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 60 minuter, låt sedan svalna helt på ett galler.
6. Vispa grädden fluffig och vänd sedan ner creme fraichen, frön från urskrapad
vaniljstång och florsocker.
7. Bred ut gräddblandningen över marängen, garnera med bär, halverade jordgubbar och pudra sist över florsocker.