Övermogna bananer!

När bananerna börjar bli övermogna och inte goda att äta, 
ja då bakar man en banankaka.
 
 
 
Banankaka med choklad!
 
Detta behöver man:
3 mogna bananer
175 gram mörk kvalitetschoklad
1/2 dl kallt kaffe
150 gram smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
 
Så här gör man:
 
Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram smöret i god tid så att det blir rumstempurerat, vispa smör och socker med elvisp.
Tillsätt ett ägg i taget under vispning lagom poröst.
Mosa banerna med gaffel och grovhacka chokladen.
Rör ihop de torra ingredienserna i en skål och vänd ner bananblandningen.
Rör ner allt i ägg/smör/ kaffe smeten och vänd om tills du fått en jämn smet.
Fördela allt i den smorda och bröade formen.
Ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 50 minuter.
 
Äts gärna ljummen!

 

Kommentera inlägget här :