En galet god och omtyckt kaka!
3 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl kallt vatten
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dl strösocker
1,5 dl kallt vatten
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Glasyr:
150 g smör
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 äggulor
0,5 dl kokosflingor
150 g smör
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 äggulor
0,5 dl kokosflingor
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna på ca 20x30cm med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Rör ner vattnet.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner. Rör till en jämn smet och häll den i formen.
4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min, känn med en sticka i mitten och att den kommer ut ren. Låt kakan svalna helt.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna på ca 20x30cm med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Rör ner vattnet.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner. Rör till en jämn smet och häll den i formen.
4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min, känn med en sticka i mitten och att den kommer ut ren. Låt kakan svalna helt.
5. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills dom fått en gyllenbrun färg. Ställ åt sidan och låt kokosflingorna svalna.
6. Smält samman smör, socker och vaniljsocker i en kastrull.
6. Smält samman smör, socker och vaniljsocker i en kastrull.
7. Tillsätt äggulorna och vispa kraftigt tills krämen tjocknar, den får inte koka. Låt svalan något.
Häll glasyren över kakan och strö över kokos.
8. Låt kakan kallna i kylen och skär upp kakan i bitar.
Häll glasyren över kakan och strö över kokos.
8. Låt kakan kallna i kylen och skär upp kakan i bitar.
