Silviakaka

En galet god och omtyckt kaka!
 
3 ägg
3 dl strösocker
1,5 dl kallt vatten
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
 
Glasyr:
150 g smör
1,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 äggulor
0,5 dl kokosflingor
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en långpanna på ca 20x30cm med bakplåtspapper.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt i en bunke. Rör ner vattnet.
3. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner. Rör till en jämn smet och häll den i formen.
4. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min, känn med en sticka i mitten och att den kommer ut ren. Låt kakan svalna helt.
5. Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills dom fått en gyllenbrun färg. Ställ åt sidan och låt kokosflingorna svalna.
6. Smält samman smör, socker och vaniljsocker i en kastrull.
7. Tillsätt äggulorna och vispa kraftigt tills krämen tjocknar, den får inte koka. Låt svalan något.
Häll glasyren över kakan och strö över kokos.
8. Låt kakan kallna i kylen och skär upp kakan i bitar.
 
 

Kommentera inlägget här :