Vad ska vi äta idag?

Ja om ni vill lyxa till en måndag så kan jag rekomendera er att göra denna krämiga pastagratäng.
Vi hade gäster hemma hos oss i lördag och då bjöd vi på denna krämiga pastagratängen. 
Den blev så omtyckt och så va den lätt att göra med.
 
 
Krämig pastagratäng med fläskfile, soltorkade tomater & ädelost
 
Detta behöver man:
400 g gnocchi (snäckpasta)
600 g fläskfile skivad i cm tjocka skivor
Ca 12 kastanjechampinjoner 
1 dl strimlade soltorkade tomater
9 st cocktailtomater
15 st basilikablad
1 1/2 dl riven gratängost
140 g gräddädelost
4 dl vispgrädde
 
Gör så här!
Sätt ugnen på 220 grader
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen
Skär kvartar av champinjonerna och förväll i en stekpanna tills vattnet dunstar. Häll i 2 msk vatten från början så sätter processen igång fortare och vattnet i svampen dunstar- samt att det slipper brännas fast i pannan.
Salta och peppra svamen och häll sedan upp i en skål.
Skär tomaterna i kvartar och häll upp i skålen med svampen. 
Hacka basilikan och häll även i dom med svampen och tomaterna.
Häll av soltorkade tomaterna i ett durkslag så de få rinna av och häll även upp detta i svampblandningen.
Ansa fläskfilen och skär i cm tjocka skivor. Stek på båda sidorna och krydda med salt & peppar.
 
Häll av pastan och lägg tillbaks i kastrullen!
Tillsätt sedan allt i skålen (svampblandningen) samt köttet ihop med pastan och rör om ordentligt.
Häll sedan ner allt i en ugnsäker form.
Strö över riven ost och smula över ädelosten över hela formen.
Avsluta med att hälla över grädden, salt & peppar.
Sätt sedan in i ugnen i 15-20 minuter.
Gratängen är klar när den fått en gyllene färg.
Servera med en sallad.
 
Smaklig måltid!
 

Kommentera inlägget här :