En dessert som passar alla!

Ja alla som älskar choklad vill säga.
Denna chokladfondat är så god men också så mäktig.
 
 
Chokladfondant med hallon och vaniljglass
 
Du behöver:
100 g smör
150 g mörk choklad
2 ägg
2 äggulor
0,5 dl strösocker
2 msk vetemjöl
smör, till formarna
 
Så här gör man:
Smält smöret i en kastrull och ta den från värmen
Bryt choklade i bitar och låt dem smälta i smöret.
Vispa ihop ägg och äggulor samt socker i en bunke. 
Vispa även i mjölet och blanda sedan ner chokladen & smörblandningen.
Rör tills det blir en slät och blank kräm.
Smöra 4 st ugnsfastaportionsformar.
Socka dem istället för att mjöla så blir ytan blank och fin.
Fördela smeten i formarna. Fram till hit kan man förbereda.
Sätt ugnen på 225 grader och sätt in formarna i ugnen. 
Nu gäller det att passa noga, de ska vara mjuka i mitten så att den goda chokladkrämen rinner ut när man sätter gaffeln i den, men den får inte vara för lös så att den tappar formen.
Servera med en kula glass och hallonsås.

Kommentera inlägget här :