Idag kändes det att hösten kommit.
Det fick bli vantarna på när vi va ute med hundarna och det riktigt bet i kinderna så kallt och härligt.
Ikväll blev det en riktigt god men het fisk & skaldjurssoppa.
Det här behöver du till 4 portioner:
1 stor gul lök
10 cm purjolök
2 morötter
1 palsternacka
10 st körsbärstomater
1 msk olivolja
2 msk tomatpure
4 msk hummerfond
6 dl vatten
600 gram blandad fisk lax & torsk
3 dl vispgrädde
2 tsk sambal oelek ( beroende på hur starkt du vill ha det)
200 gram räkor
1 stor gul lök
10 cm purjolök
2 morötter
1 palsternacka
10 st körsbärstomater
1 msk olivolja
2 msk tomatpure
4 msk hummerfond
6 dl vatten
600 gram blandad fisk lax & torsk
3 dl vispgrädde
2 tsk sambal oelek ( beroende på hur starkt du vill ha det)
200 gram räkor
1 kruka dill
Gör så här :
Skala och skär löken smått, skiva även ner purjolöken. Skala grönsakerna och riv ner dessa på en tallrik.
Skär även fisken i kuber.
Hetta upp en kastrull med oljan och fräs löken & grönsakerna en liten stund , häll ner tomatpure, fond och vatten. Låt sjuda upp tillsammans i 10 minuter innan du vänder ner fisken och tomaterna. Låt sjuda i 8 minuter under lock eller tills fisken är genomkokt. Smaka av med dillen samt lite sambal oelek. Runda av med vispgrädde & låt sjuda upp. Ha sist i räkorna så dom värms upp.
Klar att servera.



Smaklig måltid!
Nej den här kan då bannemej jag också göra haha GUD SÅ GOTT!!!! Ska nog göra den på söndag eller måndag. Tack underbara Carola :)