Man ska inte sluta när det går som en dans.
Får nog skaffa oss en frys till så alla kakor får plats.
Idag blev det en klassisk Hallongrotta



Hallongrottor
ca 20 st
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
200 gram smör
ca 20 st
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
200 gram smör
Garnering: 1 dl fast hallonsylt
Gör så här:
Blanda samman de torra ingredienserna i en skål, tärna ner smöret där i och knåda ihop till en deg,
antingen för hand eller i matberedare.
Ställ ugnen på 200 grader.
Låt degen vila i kylskåpet en stund, för då blir den lättare att arbeta med.
Forma degen till runda bollar och lägg i muffinsformar, gör en mindre grop i varje kula och fyll upp med sylt.
Grädda hallongrottorna i mitten på ugnen i ca 10 minuter.
Ett måste på kakfatet