

4 portioner:
4 bitar lax
1 finhackad gullök
smör
2 1/2 dl creme fraiche
3 msk konc. hummerfond
2 1/2 dl vispgrädde
skalet av 1 citron
1 – 2 msk pressad citronsaft
1 knippe finhackad dill
salt & peppar
Garnering :
2 dl riven cheddarost
kräftstjärtar , citronskivor & färsk dill
Serveras med pressad potatis
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, lägg laxfilen i en ugnssäker form.
Finhacka löken och fräs den mjuk i smör, rör ner alla ingredienser till såsen & vispa ihop medan den sjuder ett par minuter. Häll över laxen och riv över ost. Ställ in i mitten på ugnen i 25 minuter eller tills laxen är klar. Dekorera med kräftstjärtar, dill & citron
Klar att serveras.
Till efterrätt bjöds det på
Choklad & vaniljpannacotta


Tack för jätte god lax o pannacotta o en super mysig söndag.Stor kram till hela fam!!!