Nu är julen över för denna gången!
Det är alltid lika skönt när man fått plocka bort allt och man fått damma av allt igen och dammsugit upp allt barr.
Tog en lite pause på Lotus med familjen.
Sedan hem och fortsätta och Mats tog en runda på stranden med Daisy.
Ikväll blev det ryggbiff med rostad sötpotatis och rödvinssås

Ugnsrostad sötpotatis
Sätt ugnen på 200ºC.
Skölj, torka av och skär potatisen i klyftor
Blanda klyftorna med olja, salt, peppar
Lägg på en ugnsplåt och ställ i ugnen i 30-35 minuter.
Rödvinssås
Smör
2 scharlottenlökar
1 dl vatten
3 dl rödvin
4 msk koncentrerad kycklingfond
1 /2 tsk timjan
1 msk tomatpure
salt o vitpeppar och lite majzena
Så här gör man:
Häll upp lite smör i en kastrull och bryn löken glansig, men inte brun.
Häll i vin , vatten , fond, tomatpure, timjan och salt och peppar.
Låt sjuda / koka till vätskan har reducerats till hälften.
Sila såsen så att den blir slät.
Red ev av såsen med lite maizena om ni önskar en tjockare sås.
Låt sjuda upp- sedan är den klar att serveras.
Mycket gott och kul att variera potatis och inte alltid köra samma alltid.
Ha en fortsatt mysig lördag
Carola
Gott det låter!
skriven