Det tar sin lilla tid med att laga det lilla extra.
Helst vill man att det ska gå snabbt att laga mat men oftast så blir det inget gott.
Men om man lägger ner lite mer tid på maten så blir det garanterat mycket bättre mat.
Ikväll fick det bli kålpudding.
Det tar sin lilla tid men det är det värt.

Så här gör jag:
Grovhacka vitkål
Bryn den i en stor gryta med lite smör i.
När kålen börjar bli mjuk så ha en ca 2 dl sirap
2 dl vatten
1/2 köttbuljong
lite soya så kålen får fin färg.
Blanda färsen med 1/2 dl vatten
salt & vitpeppar
Ha kålen i botten sedan köttfärsen och sist kål. Strö på lite ströbröd för att undvika att den bräns.
200 grader 1 timma
Servera med potatis och lingon.
Smaskigt gott!
Carola
Kålpudding var länge sedan jag åt xD
skriven