Årets midsommartårta!
Ja det va nog bland den godaste jag ätit och den kommer jag garanterat göra fler gånger.
Pavlova
Maräng:
3 äggvitor
1/2 tsk ättiksprit (12%)
1/2 tsk ättiksprit (12%)
2 1/2 dl florsocker
100 g mandelmassa
100 g mandelmassa
Fyllning:
2 1/2 dl grädde
1 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl grädde
1 1/2 dl creme fraiche
1 vaniljstång
4 msk florsocker
Topping:
125 g blåbär
125 g hallon
250 g färska jordgubbar
125 g hallon
250 g färska jordgubbar
florsocker till pudring
Så här gör man:
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Vispa äggvita och ättika med hälften av florsockret till ett fast skum. Fortsätt och vispa medan
du häller i resterande florsockret och vispa tills du får en slät och fast maräng.
3. Riv mandelmassan på den grova sidan av rivjärnet och vänd ner i marängen.
4. Klicka ut smeten på bakplåtspappersklädd plåt till en cirkel på ca 25-35 cm i diameter.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 60 minuter, låt sedan svalna helt på ett galler.
6. Vispa grädden fluffig och vänd sedan ner creme fraichen, frön från urskrapad
vaniljstång och florsocker.
vaniljstång och florsocker.
7. Bred ut gräddblandningen över marängen, garnera med bär, halverade jordgubbar och pudra sist över florsocker.
