
Skagenröra med stenbitsrom:
1 kg oskalade räkor
2 msk hackad färsk dill
1 dl majonnäs och 1 dl crème fraiche
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk pressad citron
skalet av citronen
2 msk finhackad rödlök
1/2 burk med stenbitsrom
Tina och skala sedan räkorna. Hacka dill och skala och hacka rödlök.Se till att den mesta av vätskan från räkorna rinner bort, och tillsätt sedan räkorna & romen. Blanda i majonnäs, crème fraîche och rör ihop. Smaka av skagenröran med lite salt, peppar och pressad citron. Skagenröran är nu klar att serveras.
Förvaras annars övertäckt i kylskåp fram till servering.

Knäckig rabarbersmulpaj
ca 10 bitar
150 g smör, kylskåpskallt
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 ½ dl strösocker
½ tsk flingsalt eller 1 nypa vanligt salt
½ dl ljus sirap
Fyllning
400–500 g rabarber
ca 2 msk strösocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Nyp ihop smör, havregryn, vetemjöl och strösocker. Tillsätt sirapen och fortsätt nypa ihop degen så den behåller sig smulig.
2. Skala och skiva rabarber i ca 2 cm bitar. Lägg dem i en pajform, 25–26 cm i diameter. Strö över socker.
3. Smuldeg: Nyp ihop smöret med övriga ingredienser till en smuldeg.
4. Smula degen över rabarbern.
5. Grädda pajen mitt i ugnen i ca 30 min eller tills den är gyllenbrun.
Servera gärna med vaniljsås eller vaniljglass.
Nu blir det att koppla av och njuta av en mysig torsdag
Carola