
Många knockar blev det!

800 gram putsad fläskfile
smör
2 paprikor i olika färger
Såsen :
200 gram philadelphiaost
2 1/2 dl creme fraiche
1 msk konc. oxfond
2 tsk sambal oelek
1 msk chilisås
paprikapulver
salt , peppar
2 tomater
2 dl ost riven ost
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader,
Tvätta och finhacka paprikan. Och lägg i en ugnssäkerform. Skiva upp fläskfilen krydda med salt, peppar och lite paprikapulver och bryn den färdig i stekpannan. Lägg den genomstekta filen över paprikan. Värm upp en kastrull och rör ner ingredienserna till såsen och när den puttrat häller du över såsen över fläskfilen, skiva tomat och strö osten över.
Gratinera sedan i cirka tjugominuter eller tills lådan har fått en fin färg.
Servera med ugnspotatis och en sallad till.
Sedan avslutade vi denna till slut underbara dag/kväll med en knäckig blåbärspaj.
200- 250 gram blåbär
2 msk med potatismjöl
1/2 dl socker
Pajsmeten:
150 gram smör
1/2 dl sirap
1 dl grädde
2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
2 dl strösocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg bären i formen , strö över potatismjöl och socker. Smält smöret i en kastrull på spisen, tillsätt grädde och sirap. Ta bort kastrullen från spisen.
Blanda de torra ingredienserna, och tillsätt i kastrullen, blanda runt och häll över havresmeten över
bären .
Låt sedan stå i ugnen i 30- 40 minuter, tills pajen fått en fin färg.
Servera lite ljummen med vaniljglass!
Tack för en rätt bra fredag iallafall!
Carola