Bättre sent än aldrig!

Jaha då va snart söndagen slut och denna helgen har varit en händelserik helg. Det är inte ofta jag är glad att helgen är över så man kan se fram mot en ny orörd vecka  och en ny helg.
 
Idag har min mamma varit här och bättre sent än aldrig så har vi firat vår lilla jul.
Men som tur va så slapp både hon och vi julmaten utan det fick bli lax istället.
 
 
 
Lax med smak av citron

4 portioner:
4 bitar lax
1 finhackad gullök
smör
2 1/2 dl creme fraiche
3 msk konc. hummerfond
2 1/2 dl vispgrädde
skalet av 1 citron
1 – 2 msk pressad citronsaft
1 knippe finhackad dill
salt & peppar

Garnering :
2 dl riven cheddarost
kräftstjärtar , citronskivor & färsk dill

Serveras med pressad potatis

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader, lägg laxfilen i en ugnssäker form.
Finhacka löken och fräs den mjuk i smör, rör ner alla ingredienser till såsen & vispa ihop medan den sjuder ett par minuter. Häll över laxen och riv över ost. Ställ in i mitten på ugnen i 25 minuter eller tills laxen är klar. Dekorera med kräftstjärtar, dill & citron

Klar att serveras.

Till efterrätt bjöds det på

Choklad & vaniljpannacotta

Choklad
3 dl vispgrädde
100 g mjölkchoklad
1 st gelantinblad
 
Vanilj
3 dl vispgrädde
100 gram vitchoklad
1 st vaniljstång
1 st gelantinblad
 
 
Så här gör man:
 
Lägg gelantinbladet i en skål med kallt vatten
Värm sedan grädde och ha i chokladen så att chokladen smälter.
Pressa sedan ut bladet rejält och ha det i chokladen o grädden och rör om så allt är blandat och smält ihop.
Gör vaniljpannacottan på samma sätt fast skapa ur vaniljstången och har det i grädden med vaniljstången så den får sjuda med ett litet tag.
 
Ha det i dessertskålar och låt stå i kylen minst 6 timmar
Toppa med färska hallon, passionsfrukt och hackad dajm
Om ni gör den i två lager så gör den på 2 dagar.
 
 
 
Ha en skön söndag!
 
Carola
Anonym

Tack för jätte god lax o pannacotta o en super mysig söndag.Stor kram till hela fam!!!

Svar: Tack själv =)
Carola Leihed

Annie

Det ser gott ut! :)

Sharon

Det ser gott ut!

Nike - inredning, trender och studentliv

Åh så gott det ser ut! Dessa recept sparar jag till helgen :)