2 färdiga marängbottnar
4 äggulor
4 äggvitor
2 msk socker
5 dl grädde
400 gram ljummen nutella
Gör denna glasstårta så här:
Knäck äggen och separera äggulor i en skål och äggvitor i en. Vispa äggvitorna med 1 msk socker och vispa den till hårt skum. Vispa sedan äggulorna med en msk socker tills de blir fluffigt. Sist vispar du grädden, vispa den tills du kan bilda toppar med den. Ta fram en form med avtagbara kanter på cirka 25 - 25 cm.
Lägg den första marängbotten där, krossa sedan den andra i en skål, vänd ihop äggvitor, äggula och grädde och blanda i hop med marängkrosset. Ringla ner den ljumna nutellan, går bra att värma i micron några sekunder. Fyll sedan upp formen med denna blandning. Blir någon smet över kan man göra portionsformar och frysa in. Ställ sedan in glasstårtan i frysen i minst 5 timmar innan servering.
Servera med färska bär!
Ta fram den i god tid så att den hinner tina något – då är den godast.
Önskar er alla en fortsatt mysig söndag
Carola
Gott!
skriven