Idag har vi verkligen haft ett späckat schema!
Men när man är uppe tidigt så hinner man med hur mycket som helst.
Först blev det frukost hemma hos min pappa, sedan en runda med goa vänner och alla hundarna. Efter det eftermiddagsfika hos svärfar och avslutade med middag hemma för att fira Mats med barn och barnbarn.
Givetvis hann jag baka en liten kaka till alla pappor.
Lyxig Chokladkaka
125 gram mjukt smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
1 dl kokosflingor
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
Chokladglasyr
25 gram smör
1 1/2 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk mjölk
Garnering
kokosflingor
Så här gör man:
- Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget under vispning.
- Blanda mjöl, kakao, kokos, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det i smeten växelvis med mjölken. Häll smeten i en smord och bröad hålform som rymmer 1-1/2 liter.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna.
- Chokladglasyr: Smält smöret. Blanda florsocker, kakao och vaniljsocker. Rör ner mjölken och till sist smöret. Rör tills det blir en blank och jämn glasyr. Ringla den på kakan och strö på kokos.
Låt stelna.
Hoppas den kommer att smaka.
Carola
Var la du min
skriven