Hela Sverige bakar!

Baka baka liten kaka.....
Det är alltid gott med en vanlig hederlig sockerkaka. Men idag lyxade vi till den lite chokladknappar.
 
 
Sockekaka med chokladknappar
 
75 g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver 
1 dl mjölk
1/2 dl chokladkanppar
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret och låt det svalna.
Smörj och bröa en hålform.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Rör ner blandningen i äggsmeten. Tillsätt matfettet och vätskan.
Rör om tills smeten är jämn och slät.
Häll i chokladen och bara rör om.
Häll den i formen. 
Grädda sockerkakan i nedre delen av ugnen 45 minuter.
 
Nu blire det en mysig kvällsfika och finalen av Hela Sverige bakar
 
Carola