Fullt fokuserade på julgodiset!

Här bjuder jag på lite mer gott som vi bakade igår.
12 sorters godis hann vi med + en kaka och inlagd sill.
För er som gillar lakrits så kan jag rekomendera denna salta goding.
 
Salt lakritsfudge
 
3 dl vispgrädde
3 dl socker
50 gram smör
4 msk ljus sirap
1 påse turkisk peppar
200 gram mjölkchoklad
ca 6-8 droppar svart karamellfärg
 
Garnering: Salt lakrits strössel
 
Krossa karamellerna i en matberedare.
Lägg alla ingredienserna utom chokladen och karamellfärgen i en kastrull.
Låt sjuda upp under omrörning till 120 grader.
Ta bort från värmen och bryt ner chokladen under omrörning.
Droppa ner karamellfärgen och blanda ihop allt.
Häll sedan i smeten i en form med bakplåtspapper.
Strö över strösslet över och ställ kallt i minst 6 timmar.
Skär sedan i bitar
 
 
Johannas supergoda brytknäck
 
2 dl grädde 
2 dl socker
2 dl ljus sirap
3 dl mandel
 
Häll i alla ingredienserna i en tjockbottnad kastrull.
Koka upp under omrörning
 
Häll sedan i en form med bakplåtspapper
Ställ svalt så det får stelna
 
Bryt sedan i bitar
 
 
Här fick man inte störa och alla var fullt fokuserade
 
 
 
Imorgon bjuder jag på lite till.
 
Carola