2 sorter men bara en deg!

Ny dag och givetvis så blev det baka som stog på schemat efter jobbet.
 
Först blev det en kokostoppar
 
 
Kokostoppar
 
50 g smör
2 st ägg
1.5 dl socker
5 dl kokosflingor
 
Låt smöret bli rumsvarmt. Vispa ägg och pösigt.
Tillsätt smöret och kokosflingorna och rör snabbt till en jämn smet.
Låt  smeten stå ca 15 minuter så att kokosflingorna suger upp en del vätska och smeten blir fastare.
 
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 12 minuter.
 
Efter det så blev det:
 
Choklad och kanelsnittar
 
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk sirap
 
Chokladsnittar
30 gram mörk choklad (finhackad)
 
Kanelsnittar 
1 1/2 tsk mald kanel
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst.
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt mjölblandningen och sirapen till smörblandningen.
Arbeta snabbt ihop allt till en deg.
Rulla degen till en tjock rulle och dela i 2 delar. 
Smaksätt sedan varje del med smaksättningen.
Rulla sedan varje del till tjock rulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till degen något med fingrarna.
Grädda längderna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Skär dom i sneda bitar medan de fortfarande är varma.
Låt kakorna svalna på plåten.
 
 
Hoppas det kommer smaka!
 
Carola
Embla Sofia - Fotograf och blivande mamma

Åh, jag älskar kockostoppar!