Ny dag och givetvis så blev det baka som stog på schemat efter jobbet.
Först blev det en kokostoppar
Kokostoppar
50 g smör
2 st ägg
1.5 dl socker
5 dl kokosflingor
Låt smöret bli rumsvarmt. Vispa ägg och pösigt.
Tillsätt smöret och kokosflingorna och rör snabbt till en jämn smet.
Låt smeten stå ca 15 minuter så att kokosflingorna suger upp en del vätska och smeten blir fastare.
Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 12 minuter.
Efter det så blev det:
Choklad och kanelsnittar
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk sirap
Chokladsnittar
30 gram mörk choklad (finhackad)
Kanelsnittar
1 1/2 tsk mald kanel
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst.
Blanda de torra ingredienserna. Tillsätt mjölblandningen och sirapen till smörblandningen.
Arbeta snabbt ihop allt till en deg.
Rulla degen till en tjock rulle och dela i 2 delar.
Smaksätt sedan varje del med smaksättningen.
Rulla sedan varje del till tjock rulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till degen något med fingrarna.
Grädda längderna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Skär dom i sneda bitar medan de fortfarande är varma.
Låt kakorna svalna på plåten.
Hoppas det kommer smaka!
Carola
Åh, jag älskar kockostoppar!
skriven